Vasárnap este nyolc óra körül fejeződött be az Egy az ötmillióból – Mindannyian egyként elnevezésű hatalomellenes tüntetés Belgrádban. A demonstráció elején közölték, hogy munkacsoport alakult, melynek feladata, hogy három kulcsfontosságú kérdésben folytasson párbeszédet a tüntetők és az aktuális hatalom között, tudatja az N1 Televízió.

A Megállapodás a néppel elnevezésű dokumentum aláírói azzal a javaslattal álltak elő, hogy a tárgyalócsoportot olyan párton kívüli szakértők bevonásával alakuljon meg, akik tudásukkal, tapasztalatukkal és nevükkel az a három legfontosabb kérdés kapcsán dolgozzanak ki tervet, amelyek Vučić diktatúrájának tengelyét jelentik, illetve amelyek miatt Szerbia jelenleg válságban van, ismertette a tüntetésen Branislav Lečić színművész, a Demokrata Párt tagja.

A három kulcskérdés a következő:

1) A rabul ejtett sajtó

2) Az Elektronikus Médiumokat Szabályzó Testülettel (REM) való súlyos visszaélés

3) A szavazatvásárláson, zsaroláson és erőszakon alapuló szabálytalan választások

A tárgyalócsoport tagjai: A Politikai Tudományok Karának három munkatársa, Dušan Vučićević docens, Čedomir Čupić és Snježana Milivojević egyetemi tanárok, továbbá Jovanka Matić, a politikai tudományok doktora, Boban Stojanović politológus, Srđan Dragojević rendező, Vukašin Obradović újságíró, valamint Zoran Gavrilović, a BIRODI társadalomkutató szervezet munkatársa. Az ellenzék és a hatalom közötti párbeszédben a Szerbiai Független Újságírók Egyesülete és a Független és Elektronikus Médiumok Szövetsége is részt vesz.