Bora Đorđević, a Riblja čorba zenekar vezetője azt mondta, hogy a Szerb Haladó Párt pénteki Szerbia jövője elnevezésű nagygyűlésén a lelkiismeret parancsára léptek fel, adta hírül az N1 Televízió.

„Tisztán hazafias okokból döntöttünk úgy, hogy zenélni fogunk. Vučić, Dačić és a többiek konkrétan Szerbiáért dolgoznak, míg az ellenzék követeléseiben csak a vágyukat látjuk, hogy szeretnének hatalomra kerülni” – nyilatkozta Bora Đorđević a Večernje novostinak.

A zenész hangsúlyozta, hogy a zenekar tagjait a lelkiismeret vezérelte, hogy Szerbiáért énekeljenek.

„A sárgáknak nem akarunk énekelni, mert ők bagóért adták el Koszovót! Nem akarunk annak zenélni, aki azt a szerencsétlen koszovóit pofozza. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy Košare hőseivel osztozhattunk a színpadon! A lelkiismeretünk azt parancsolja, hogy Szerbiáért énekeljünk” – fogalmazott Đorđević.

Szijjártó: Drági móji prijetyeli (VIDEÓ)

Tagadhatatlan, hogy nagy sikert aratott Szijjártó Péter a pénteken délután Belgrádban megtartott Szerbia jövője kampányrendezvényen: ezt az is bizonyítja, hogy a szerbül elmondott beszéde után Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić felszólalását úgy kezdte, hogy azonnal még egy tapsorkánt kért Magyarország külügyminiszterének, Szerbia igaz barátjának és elköltelezett harcosának, aki Szerbia legnagyobb támogatója az európai úton, s aki Nagypéntek ellenére Belgrádba utazott, hogy felszólaljon a Szerb Haladó Párt kampányrendezvényén.