Ma Belgrádban, a parlament épülete előtt 18 órától tartják a Szerbia Jövője elnevezésű kampánysorozat nagy központi ünnepségét. Az összejövetelen Aleksandar Vučić mellett Ana Brnabić kormányfő, Ivica Dačić kormányfőhelyettes, Milorad Dodik boszniai szerb elnök és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter. Felszólal továbbá Dragutin Dimčevski nyugalmazott katonatiszt, aki részt vett a jugoszláv-albán határon lévő harcokban 1999 tavaszán, írja bejelentőjében a 021.rs.

Vučić azt mondta, karneváli hangulat lesz Belgrád utcáin, hogy az emberek nem miatta, hanem Szerbia jövője miatt jönnek majd el az eseményre és elnézést kért a polgároktól, amiért minden utca járhatatlan lesz a fővárosban. Mintegy 100 000 ember részvételére számítanak. Kiemelték, több órán át tart majd a rendezvény és sokkal tömegesebb lesz, mint az egy héttel ezelőtt, szombaton szervezett ellenzéki tüntetés.

16 órától Aca Lukas, majd a Riblja čorba lép fel, 18 órától kezdődnek a beszédek, majd  Oliver Mandić koncertjével zárul a rendezvény.

Fotó: 021.rs