A Dveri mozgalom közölte, hogy aktivistáikat megtámadták a Szerb Haladó Párt tagjai, illetve Elvira (Duda) Toskić Jovanović, a község elnökének helyettese. Az incidensre akkor került sor, amikor Dveri aktivistái azt igyekeztek dokumentálni, hogy kevés majdanpeki lakos érdeklődött a belgrádi nagygyűlésen való részvétel iránt, adta hírül az N1 Televízió.

Marko Radulović és Boban Tošić, a Dveri aktivistái a majdanpeki buszállomásnál a Facebook közösségi oldalon élőben közvetítették, hogy csak kis számú haladó tett eleget a belgrádi nagygyűlésre szóló felhívásnak.

Amikor az SZHP tagjai észrevették a Dveri aktivistáit, akkor sértegetni kezdték őket, majd Elvira Toskić Jovanović községi elnökhelyettes először Tošićra, majd Radulovićra támadt és elvette tőlük a mobiltelefont, közölte a Dveri.

Ez követően, amint az a felvételen is látszik, az egyik haladó párti szimpatizáns egy zászlórúddal akart rátámadni a Dveri aktivistáira, és halálosan megfenyegette őket.

Toskić Jovanović nem vette észre, hogy be van kapcsolva az élő közvetítés, így miután elvette a telefont és autóba ült, a közvetítés folytatódott.

„A községi elnökhelyettes azt tervezte, hogy Majdanpek közelében eldobja Radulović telefonját, de a helyi rendőrség ebben megakadályozta” – tudatta a Dveri. A párt azt is közölte, hogy elvárja az illetékesektől, hogy a törvényekkel összhangban megbüntessék az erőszakoskodókat.

Nyitókép: printscreen