Az egyik felhasználó szúrta ki nemrég, hogy bizonyos esetekben a Facebook e-mail címet és jelszót is kér néhány felhasználótól, ami finoman szólva sem szerencsés, írja csütörtöki cikkében a hvg.hu.

A hónap elején került fel egy igen érdekes képernyőkép a Twitterre. Az e-sushi becenevű felhasználó egy olyan pillanatot rögzített, amikor a Facebook hitelesítés címén a felhasználó e-mail címe mellett annak jelszavát is tudni akarta. Nem sokkal később a közösségi oldal jelezte, felhagytak ezzel a gyakorlattal, most viszont úgy tűnik, maradt még a történetnek némi utózöngéje.

A Business Insider most arról írt az eset kapcsán, hogy aki 2016 májusától kezdve megadta az e-mail címét és a jelszavát, annak az oldal elmentette a kontaktlistáját, majd feltöltötte azt a saját szervereire anélkül, hogy erre engedélyt kért volna.

A Facebook szóvivője ennek kapcsán arról beszélt, hogy nagyjából 1,5 millió felhasználót érinthet a dolog, a kapcsolati listát azonban soha nem adták ki senkinek, és már el is kezdték törölni az adatbázist.

Kérdés persze, mennyire hihető a „nem adtuk ki” állítás annak fényében, hogy nemrég 4000 oldalnyi belső információ szivárgott ki arról, miként osztogatták a Facebook barátaiknak a felhasználói adatokat Zuckerbergék. Erről a HVG Tech rovatának egy korábbi cikkében olvashat.