A szerb fotóriporter a Reuters hírügynökség munkatársaként dolgozhatott Dél-Amerikában, ahol a bandaháborúk áldozatait és következményeit rögzítették. Az

Amerikai Egyesült Államok legrangosabb újságírói kitüntetését egy hondurasi fotósorozattal érdemelte ki. A díjazott fotó San Pedro Sulában készült, a városban, amelyben a legtöbb gyilkosság történik a világon – nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Tomašević, aki 1996 óta dolgozik a londoni székhelyű hírügynökségnek. Ezt megelőzően a Politika napilap munkatársaként tevékenykedett.

Goran Tomašević több mint 20 éve tudósít a világ minden tájáról: megjárta Ázsia, Afrika és a Közel-Kelet háborús övezeteit, de a balkáni háborúk történéseit is megörökítette. Négyszer kaphatta meg a Reuters hírügynökség legjobb fényképészének járó elismerést, 2013-ban pedig a világ legjobb fotóriportere címet ítélte neki a The Guardian brit országos napilap.

A Pulitzer-díjjal minden elismerést megkapott, amit a szakmában el lehet érni. A szerb származású fotóriporter jelenleg Isztanbulban él és tevékenykedik.