Az Euronews-nak nyilatkozott a katedrális főépítésze, aki szerint nem csak a tűz okoz hatalmas pusztítást, hanem a rengeteg víz is. A tűzoltók erős sugarakat használnak, amik szintén rombolóak.

A tetőszerkezet a huszártoronynak nevezett központi toronnyal együtt megsemmisült. Nem sokkal este kilenc után az egyik harangtornyot is elérte a tűz.

A lángok terjedését sikerült megállítani, folyamosan hűtik az épületet. De este kilenckor továbbra is több tíz méter magas lángcsóvák voltak még az épületben.


Evakuálják a Notre-Dame közelében, a szigeten lakókat, közölte a polgármesteri hivatal. A francia főváros belvárosában lévő szigeten körülbelül ezren laknak.

Azt továbbra sem tudni, mi okozta a tüzet. Véletlen okozhatta a tragédiát. A rendőrség balesetként kezeli a tűzesetet. Egyelőre nincs arról információ, hogy bárki megsérült volna a tűzben.

A tűz iszonyatosan gyorsan terjedt, nagyon nehéz tűzről van szó – nyilatkozták a tűzoltók, megerősítve a korábban megjelent híreket arról, hogy a tetőn lévő állványzatokról indult el a tűz.


Sadiq Khan, London polgármestere szívet tépőnek minősített a látvány. London Párizs mellett áll a szomorúságában és barátságban, tette hozzá.

A párizsi Notre-Dame egész Európa Notre-Dame-ja. Mi mind Párizzsal vagyunk ma – írta Donald Tusk az Európai Tanács elnöke a Twitteren.

A katasztrófa a keresztények egyik legfontosabb hetének, a nagyhétnek a második napján történt.