Nebojša Stefanović belügyminiszter kijelentette: nem áll szándékában senkit megsérteni, de nevetségesek az ellenzék követelései, melyeket a szombati Egy az ötmillióból tüntetésen fogalmaztak meg Belgrádban.

„A politikai üzeneteket illetően Aleksandar Vučić majd elmondja a véleményét, ezt fogják tenni a Szerb Haladó Párt és más pártok szervezetei is. Senkit sem akarok megsérteni, de ezek a követelések nevetségesek. Sem az ellenzék ereje, sem a realitás, sem bármi más nem indokol ilyen követeléseket – mondta Stefanović sajtótájékoztatón.

A miniszter azt is közölte: szombaton mintegy 700 menetrend szerinti busz érkezett Belgrádba és minden vonat is menetrendszerűen közlekedett. „Aki el akart jönni Belgrádba, megtehette, módjában állt” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy a rendőrség sem állított le járműveket.

A tüntetés szervezői szombaton este felolvasták követeléseiket, melyek közé tartozik egy, a hatalom és az ellenzék képviselőiből álló vegyesbizottság létrehozása, amelynek feladata lenne a tisztességes és szabad választási feltételek meghatározása, az elektronikus médiumokat szabályzó testület (REM) új összetételének megválasztása, a Szerbiai Rádió-Televízió, valamint a Vajdasági Rádió-Televízió műszaki és szerkesztői csapatának megválasztása. Elhangzott, hogy a tüntetés szervezői készek tárgyalni az illetékes hatóságokkal és a következő napokban közzéteszik, kiket javasolnak a maguk részéről a három javasolt munkacsoportba.