„Értesítjük Önöket, hogy az Aleksandar Vučić – Szerbia győz listáról a zentai községi képviselő-testületbe bekerült képviselők, valamint a Szerb Haladó Párt tisztségviselői és a helyi önkormányzat képviselői, a községben minden szerdán zajló történéseken okulva, amikor néhány ellenzéki aktivista az erőszakot népszerűsíti, sértegeti és lenézi a hatalmon levő politikai pártokat és azok tagjait, úgy döntöttünk, hogy a városháza termében maradunk, és megvédjük a zentai intézményeket, s nem engedjük meg, hogy a kisebbség terrorizálja a többséget” – áll a Szerb Haladó Párt zentai szervezetének közleményében, amit Igor Stojkov, a községi képviselő-testület titkára írt alá. A közleményben azt is írják, hogy szerdán egy ú. n. politikai performansznak voltak szemtanúi egy oktatási-nevelési intézmény előtt, miközben bent a tantermekben folyt az oktatás.

Posted by OO Sns Senta Senta on Friday, April 12, 2019

„A verbális erőszak sokszor sokkal súlyosabb következményeket eredményezhet, akár fizikait is, és ezért meg kell válogatnunk a szavainkat, a módszer és a módját a politikai harcnak, amely mindenképpen legitim és szükséges a közösségünk fejlődésében” – olvasható a haladó párt közleményében, amely azzal zárul, hogy a fent említett okok miatt, és azért is, hogy támogassák a belgrádi városi képviselő-testületben tartózkodó kollégáikat, felszólítják az állami szervekre, hogy az erőszakoskodókra alkalmazzák a törvényes előírásokat.

Nyitóképünkön a Szerb Haladó Párt tagjai, akik a zentai városházán töltik az éjszakát, megvédve az épületet az erőszakoskodó ellenzéktől