Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, a párt női fórumának korábbi elnöke elítélte a törökbecsei Idegenforgalmi Szervezet igazgatójának kijelentését.

Mint ismeretes, Saša Dujin Aleksandar Vučić szerb elnök törökbecsei látogatása során azt mondta, hogy ebben a községben úgy tartják, akkor lehet a legjobban megtanulni magyarul, ha az illető lefekszik egy magyar nővel. Mindezt élőben közvetítette több televízió is, többek között a Pink is.

Törökbecsei tanács Vučićnak: „Ahhoz, hogy jól megtanuljon magyarul, le kell feküdnie egy magyar nővel”

A törökbecsei Idegenforgalmi Szervezet igazgatója Saša Dujin Aleksandar Vučić szerb elnök törökbecsei látogatása során azt mondta, hogy ebben a községben úgy tartják, akkor lehet a legjobban megtanulni magyarul, ha az illető lefekszik egy magyar nővel. Mindezt élőben közvetítette több televízió is, többek között a Pink is, írja a 021.rs portál.

Kovács Elvira, a VMSZ magas rangú politikusa a Pannon RTV-nek telefonon nyilatkozott:

„A Vajdasági Magyar Szövetség minden ilyen, és hasonló kijelentést elítél és tűrhetetlennek tart, ugyanúgy elítéljük ezt a kijelentést is, másrészről reméljük, hogy ebben nem volt meg a bántó szándék, és hát nyilván egy meggondolatlan nyilatkozat volt, de ilyen dolgokkal, ilyen kijelentésekkel egyáltalán nem szabad viccelődni, mert gondolom az úrnak ez a magyarázata, hogy talán nem úgy gondolta – de nagyon-nagyon meg kell gondolni, hogy a közszereplő mit mond, és egyáltalán ilyen dolgokkal nem szabad játszani.”

Nyitókép: Pannon RTV / képernyőkép