A szerbiai ellenzéki képviselői pénteken közölték Johannes Hahn európai uniós bővítési biztossal, hogy Szerbiában továbbra sincs demokrácia, ezért nem is térnek vissza a parlamentbe, s egyedül akkor hajlandóak megbeszéléseket folytatni a hatalmon levőkkel, ha azoknak a tárgyalásoknak a témája a szabályos és szabad választás.

Aleksandra Jerkov, a Demokrata Párt tagja az újságíróknak elmondta, hogy Johannes Hahnnal részletesen ismertették az alapproblémákat, s azoknak a polgároknak a követelését, akik hónapok óta tüntetnek országszerte.

Johannes Hahn a megbeszélésen ezúttal is kiemelte, hogy a párbeszédnek az intézményeken belül kell megtörténnie, vagyis a bővítési biztos továbbra is azt szorgalmazza, hogy az ellenzék üljön vissza a parlamenti széksorokba.

„Mi elismételtük, nem azért vonultunk ki a parlamentből, mert így ezt szerettük volna, hanem azért mert nem tudtunk ott maradni, ugyanis teljesen ellehetetlenítették a munkánkat, így nem tudtuk azokat az embereket képviselni, akik ránk szavaztak. Nem mehetünk vissza a parlamentbe, ha ott semmilyen változás nem történik” – mondta Jerkov.

_____________________________________________________

Nyitóképünkön Aleksandra Jerkov, a Demokrata Párt képviselője