Mint jelentettük, március 26-án az európai parlamenti Fidesz-küldöttség mind a hét jelenlévő tagja (a délvidéki Deli Andorral együtt) megszavazta azt a dokumentumot, amely szerint Magyarország is az uniós „adóparadicsomok” közé tartozik, mert jogrendszere hozzásegíti a nagy cégeket az agresszív adótervezéshez, ami az adózás kijátszásához vezet. Az egyéves vizsgálódás eredményéről szóló jegyzőkönyv Magyarország mellett Belgiumot, Ciprust, Hollandiát, Írországot, Luxemburgot és Máltát sorolja ide.

Négy fideszes (Deli Andorral együtt) már másnap rájött, hogy mekkora hibát vétett, és szavazata megfordítását kérte. Hogyan történhetett ez?

Netán a „paradicsom” szó vezette meg az elvtársakat?! Mert hát egy Fidesz vezette ország csakis igazi földi paradicsom lehet. A kakukktojás meg csak véletlenül kerülhetett a szavaz(at)(o/ó)k közé…

Amúgy jól jött ez a (rohadt)paradicsom-baki. Legalább azt is észreveheti a jószándékú olvasó, hogy „Brüsszel” mégsem kizárólag Magyarországot bírálja, ahogy a kormánypropaganda megpróbálja elhitetni: hiszen ugyanaz a Brüsszel (vagyis Belgium), sőt a Budapesten démonizált bizottsági elnök Jean-Claude Juncker hazája is a pellengérre állítottak közé tartozik.

Lehet, hogy mégis olvasni és gondolkodni kellene cselekvés előtt – meg Unió-ellenes, „brüsszelező” propaganda helyett…


Nyitóképünk illusztráció (Fotó: Pixabay)