A szerbiai képviselőház sem a Vajdaság pénzeléséről, sem a Vajdaságról szóló rezolúció javaslatát nem támogatta a keddi ülésén. Mindkét javaslatot a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) terjesztette fel.

A Vajdaság pénzeléséről szóló törvényjavaslatra nyolc képviselő szavazott igennel: a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), valamint Jahja Fehratović Igazság és Megbékélés nevű pártjának a köztársasági képviselői támogatták a javaslatot, míg a javaslat ellen százhuszonegy tették le voksukat.

A Vajdaság rezolúciójáról szóló javaslatra még ennél is kevesebben, mindössze négyen szavaztak igennek: három szavazat érkezett a Ligától, egy pedig Fehratovićtól. Erre a javaslatra százhuszonkilencen szavaztak nemmel.

Az LSV javaslata többek többek azt is tartalmazta, hogy Vajdaság költségvetése a köztársasági büdzsé legkevesebb hét százaléka legyen.

A szerb kormány nem támogatta a javaslatokat, az illetékes parlamenti tanács a határozati javaslatot még alkotmányellenesnek is nyilvánította. A hatalmi képviselők szerint a törvényjavaslat rombolta volna az ország pénzügyi rendjét, a radikális párt képviselői pedig azt külön kihangsúlyozták, hogy ellenzik az autonómiát.

A Vajdasági Magyar Szövetség nevében Pásztor Bálint már korábban jelezte, annak ellenére, hogy biztosak benne, a Vajdaság pénzeléséről szóló javaslatot a parlament nem fogja elfogadni, ők igennel szavaznak majd. Pásztor Bálint ezt azzal indokolta, hogy „nem tudnak Vajdaság ellen szavazni”.

Mint ismeretes, az ellenzéki képviselők egy része, akiknek többsége a Szövetség a Szerbiért köré tömörül, bojkottálja a parlament üléseit, s így tettek ezúttal is.