Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter kijelentette, hogy a 2002 és 2008 közötti periódusra jellemzőek voltak az újságírók ellen elkövetett gyilkosságok, de mára már Szerbiában minden újságíró biztonságban van, tudatja a Beta hírügynökség.

„Bárki, aki megfenyeget egy újságírót, azt az igazságszolgáltatás automatikusan, a lehető legrövidebb időn belül utoléri. Ezeket az embereket letartóztatják, eljárás alá vonják, és az ügyészségek, vagy a bíróságok elé állítják. Minden fenyegetésért, minden erőszakért, minden pofonért. Szigorítjuk a törvényben előírt büntetéseket is” – jelentette ki a tárcavezető az Istok (Kelet) elnevezésű rendőrállomás megnyitóján, abban az objektumban, melyet korábban a niši televízió használt.

Stefanović azt mondta, hogy a minisztérium igyekszik növelni a rendőrségen, ügyészségeken és bíróságokon dolgozók létszámát, hogy a bűnelkövetők mielőbb az igazságszolgáltatás elé kerüljenek. A tárcavezető a niši rendőrállomásnál megkoszorúzta az 1999-es NATO bombázások áldozatául esett rendőrök tiszteletére állított emléktáblát, és emlékeztetett, hogy abban az időszakban 165 rendőr vesztette életét.

Nitókép: Tanjug / Zoran Žestić