Óriási meglepetésre a magyar labadarúgó-válogatott 2:1-re nyert a 2018-as világbajnokság ezüstérmese, Horvátország ellen a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének második fordulójában.

A 13. percben a magyar védelem csak nézte, ahogy a horvátok passzolgatnak, s a vendégek ezt ki is használták, s gyorsan eljutott a labda a magyar csapat tizenhatosába, ahol végül Ante Rebić elé került, aki gond nélkül gurított Gulácsi mellett a kapuba. A magyar válogatottnak a 34. percben sikerült egyenlítenie, amikor Dzsudzsák Balázs ugratta ki Szalai Ádámot, aki éles szögből laposan ellőte a labdát, amelybe Kalinić csak beleérni tudott, de a labda a horvátok kapujában kötött ki.

A vemdéglátó Magyarország a 76. percben megfordította a mérkőzést: Dzsudzsák szögelete után Pátkai Máté elé került a labda, aki remekül reagált, s a kapus mellett bepöckölte a labdát a kapuba. A horvátok hiába igyekeztek, helyzetet nem tudtak kialakítani a mérkőzés végéig, így Magyarország a Szlovákia elleni 2:0-s vereség után 2:1-re legyőzte Horvátországot, s három ponttal a tarsolyában várja a következő fordulót.