Nem is kezdődhetett volna jobban a versenyidény a kishegyesi Világos Adriana számára: a Zenta Atlétikaklub versenyzője a Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica) megrendezett versenyen 65,77 méterrel nyerte meg a gerelyhajítást, s ennek az eredménynek köszönhetően Világos Adriana hivatalosan is világcsúcstartó a 16 éven aluliak között!

Világos Adriana az idén a 16 éven aluliak között versenyez, mivel betöltötte a 15. életévét, s innentől számítva minden eredménye hivatalos lesz, vagyis a Nemzetközi Atlétikai-szövetség (IAAF) is elismeri. Az IAAF a serdülő korosztálynál fiatalabb versenyzők esetében nem vezet nyilvántartást, emiatt Adriana eddigi eredményei nem voltak hivatalosak, de mostantól már a nemzetközi szövetség is jegyzi a versenyeken elért eredményeit.

Az idősebb serdülők között a szávaszentdemeteri volt az első szereplése a kishegyesi lánynak, aki a téli kupa elnevezésű, március 24-én megrendezett tornán a 400 grammos gerelyt 65,77 méterre hajította, ami négy méterrel több, mint a tavalyi legjobb eredménye. A 2018-as évben Világos Adriana ötször javította meg a világcsúcsot. Ezzel az eredménnyel a zentai színekben versenyző Világos Adriana hivatalosan is világcsúcstartó lett.

Nyitóképünkön Világos Adriana, a Sremska Mitrovica-i versenyen (kép forrása: atlexrs.com)