A niši áramszolgáltató egyik dolgozójának anonim bejelentése nyomán, informatív beszélgetés céljából keresték fel M.A.-t a rendőrök az elmúlt napokban.

Idén március elején a szerb sajtóban számos cikk jelent meg a niši M.A.-ról, aki, mint újságíróknak nyilatkozta, ötvenezer eurót talált, amit visszaszolgáltatott tulajdonosának. Elbeszélése szerint a pénzt egy autó tetején hagyott táskában találta, amit egy niši nő felejtett ott.

A Politika napilap értesülései szerint a Szerbiai Villanygazdaságban dolgozó férfit a munkatársai jelentették fel, és már az első kihallgatáson beismerte, hogy semmiféle pénzt nem talált február végén. Ekkor már azt mondta, hogy február 26-án a niši áramszolgáltató épülete melletti parkolóban egy bőrpénztárcát talált, amiben azonban nem volt sem pénz, sem személyi okmány.

Eldöntötte, hogy kihívja egyik újságíró ismerősét, akinek elmeséli, hogy tavaly ugyanezen a helyen egy vászon táskát talált, amiben tíz-tizenöt darab ötszáz eurós volt, amit visszaadott tulajdonosának, egy niši hölgynek. Ugyanakkor azt nem tudta megmondani, hogy a nőt hogy hívják, és azt sem, hogy az eset pontosan mikor történt, és azt mondta, hogy többé nem találkozott a hölggyel. Hozzátette, hogy a tavalyi esetet nem jelentette a rendőrségen és akkor az újságíróknak se beszélt róla.

Az informatív beszélgetésen kiemelte, hogy a róla megjelent riportokat követően egy Šijaković nevű úr kereste meg az áramszolgáltató igazgatójának kabinetjéből, és azt mondta neki, hogy becsületre méltó tette miatt kiérdemelt egy kétéves munkaszerződést a vállalatban.

A niši rendőrségen egyelőre nem döntötték el, hogy M.A. ellen mikor és milyen módon folytatják az eljárást.