Mégsem vehet részt a Szabadkai Népszínház a Vajdasági Hivatásos Színházak 69. Fesztiválján. A színház magyar társulatát a Baby Jane című darabbal hívták meg a fesztiválra, ezt be is jelentették a rendezvény március 11-i sajtótájékoztatóján. Ez a darab azonban úgy tűnik mégsem szerepel majd a műsorban.

Hétfőn, március 18-án, arról értesítették a társulatvezetőt, Gyarmati Katát, hogy a darabot mégsem tudják fogadni a fesztiválon, mert „túl nagy a díszlet”.

Gyarmati Kata a Szabad Magyar Szó-nak röviden annyit mondott, hogy a díszlet nem fér be arra a színpadra, semmiféle bojkott nincs ez a döntés mögött.

— Azon megy a polemika, hogy a közönséget ki tudják-e hozni, hogy eljátszhassuk ott az előadást. Egyszerűen technikai feltételeknek nem felel meg a színpad. Ma ülnek össze és beszélnek még erről, mondta telefonon Gyarmati Kata.

A társulat több tagja felháborodásának adott hangot a közösségi oldalon. Csernik Árpád színművész például azt írta:

Venczel Valentin utólagos döntése alapján, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának Mi történt Baby Jane-nel? című előadása NEM VEHET RÉSZT a Vajdasági Hivatásos Színházak Szemléjén, mert TÚL NAGY A DÍSZLET!!! ?

Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója, a Vajdasági Hivatásos Színházak Egyesületének elnöke.

Csernik bejegyzése azóta már nincs fent a közösségi oldalon.