Értesüléseink szerint a Vajdasági Hivatásos Színházak 69. Fesztiválja idén “nevezéses” volt, tehát a válogató nem minden színház minden előadását tekintette meg, csak azokat, amelyeket a színházak illetve társulatok ajánlottak. A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata a Mi történt Baby Jane-nel? című előadást ajánlotta, amelyet Slobodan Savić szelektor be is válogatott a rendezvény programjába. A felek már az ajánlat pillanatában tudták, hogy a fesztivált (amelynek nincs állandó otthona) idén Nagybecskereken rendezik meg. A fesztivált előkészítő egyeztetések során felmerült egy technikai probléma: a Mi történt Baby Jane-nel? díszlete nem fér el a Nagybecskereki Toša Jovanović Népszínház nagyszínpadán.

Mégsem vehet részt a Szabadkai Népszínház a Vajdasági Hivatásos Színházak 69. Fesztiválján?

Mégsem vehet részt a Szabadkai Népszínház a Vajdasági Hivatásos Színházak 69. Fesztiválján. A színház magyar társulatát a Baby Jane című darabbal hívták meg a fesztiválra, ezt be is jelentették a rendezvény március 11-i sajtótájékoztatóján. Ez a darab azonban úgy tűnik mégsem szerepel majd a műsorban.


Ezzel kapcsolatban a szabadkai Népszínház hivatalosan értesítette a Vajdasági Hivatásos Színházak Egyesületét (amelynek elnöke Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója, elnökségét pedig a vajdasági színházak igazgatói adják, többek között a szabadkai Népszínház igazgatója, Miloš Stanković is), hogy technikai okokra hivatkozva lemondják a Baby Jane becskereki előadását.