Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója a szerbiai köztévének nyilatkozva hétfőn elmondta, az elmúlt két napban 18 személyt állítottak elő, azzal az alapos gyanúval, hogy részt vettek a szombati tüntetéseken kialakult rendbontásokban és behatoltak a Szerbiai RTV épületébe. Kilenc embert a rend és nyugalom megsértésével, további kilencet pedig súlyosabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsítanak.
Három embert tartanak őrizetben, őket azzal gyanúsítják, hogy motorfűrésszel törtek be a köztévé épületébe, betörték az üvegeket, tiszteletlenül viselkedtek az ott dolgozókkal, illetve a rendőrökkel.

Hét ember esetében gyorsított eljárásban döntöttek, amelynek értelmében hat személyt harminc nap börtönre ítéltek, egy személy pénzbüntetést kapott, további két személy esetében pedig rendes eljárás folyik.
Annak a kérésnek kapcsán, miszerint “engedjék szabadon a gyerekeket”, Rebić elmondta, hogy a szerbiai törvény a 14 év alatti személyeket tekinti gyerekeknek, majd hozzátette, az előállított személyek többsége 20 éven felül, de vannak 40 évesek is.

A rendőrség igazgatója a Dveri elnöke, Boško Obradović ultimátuma kapcsán, miszerint mindenkit engedjenek szabadon hétfőn 15 óráig, Rebić azt mondta, Szerbia jogállam és tudni való melyik szervnek mi a dolga.

A rendőrség nem tud hatni a többi szerv döntésére, vagyis ebben az esetben a bíróságokére. Meg kell állapítanom, hogy a bejelentett tüntetést teljesen értelmetlennek látom. Nincs arra szükség, hogy ilyen módon követeljenek. A bíróság meghozta a döntését és az egyértelmű, tette hozzá Rebić.