Arról, hogy mennyire sikeres időszakon van túl Györe László, leginkább az az adat tanúskodik, hogy február 18-án még a világranglista 90. helyén állt, március 18-án pedig már a 31. teniszezőként tartják számon a világon. Megnyerte az 500-as riói tornát, elődöntőt játszott Sao Paulóban, s a két brazíliai tornán mutatott játékénak köszönhetően a szervezők szabadkártyát biztosítottak neki az Indian Wells-i tornán, ahol a harmadik fordulóig jutott. Hétfőn szülővárosában ünnepélyes fogadást rendeztek a számára, amelyet egy félórás sajtótájékoztató előzőtt meg, ahol Györe készségesen válaszolt a kérdésekre.

Hosszú és sok év munkájának az eredménye ez a siker, ami sok áldozatot követelt, s ez a szüleim, családtagjaim és barátaim nélkül nem is sikerült volna. Szerencse is kellett hozzá, és most Rióban kijött a lépés – mondta Györe, aki szerint Brazíliában remek formában volt, s ezért is sikerült megnyernie a tornát.

Nem tervezek változtatni semmin se, szerény maradok, vannak dolgok, amelyekben szükséges a változás. Folyamatosan kell jó eredményeket elérni, nem elég csak néha-néha jól szerepelni. A célom, hogy az év végéig bejussak a legjobb húsz közé a világranglistán. És az is, hogy egy nap legyőzzem a világ első számú játékosát, függetlenül, hogy ki lesz abban a pillanatban éppen az. A jövőben szeretnék fizioterapeutát alkalmazni, amit akkor is megtettem volna, ha nem jön a riói siker. Annyira sűrű a program, hogy erre szükség van.

 

Az újságírói kérdések után fél hattól a város főterén, a városháza előtti szökőkútnál folytatódik Györe László programja, ahol a zentai és más településekről érkező polgárok rázhatnak kezet, gratulálhatnak és fényképezkedhetnek a riói torna győztesével, aki jelenleg – Novak Đoković mögött – Szerbia második számú teniszezője.

A szökőkútnál zajló ünnepélyes fogadásról a Szabad Magyar Szó nemsokára képgalériát tesz közzé.

Az ünnepélyes fogadásról készült videó:

Györe László Zentán – Laslo Djere u Senti

Posted by Szabad Magyar Szó on Monday, March 18, 2019

A sajtótájékoztató előtt Györe Lászlót Zenta város polgármestere, Czegledi Rudolf fogadta. A sajtónyilvános eseményen a község első embere elsorolta Györe eredményeit, s elmondta, hogy jó példa lehet a fiataloknak, hogy a tehetsége mellett mennyi munkát kell abba fektetni, ha az ember még jobb szeretne lenni. Elismételte Györe mottóját, hogy minden nap jobbnak kell lennem, mint előzőleg, valamint a saját és az önkormányzat nevében is gratulált, s reméli, hogy bejut majd a világranglista tíz legjobb játékosa közé, majd egy festményt és egy édességcsomagot ajándékozott Györének.

Popov Danilo, a városi tanács sporttal megbízott tagja elmondta, örül annak, hogy annak idején az önkormányzat kiemelt támogatást adott Györének a 2012-es Orange Bowl megnyerése után, s köszönetet mondott Györének, hogy öregbíti a város hírnevét.

A világranglista 31. helyezettje örült, hogy itt lehet a szülővárosában, ahol minden elkezdődött, s mindenkinek megköszönte a támogatást.

Nyitóképünkön Györe László a zentaiak gyűrűjében (fotó: Révész Róbert)