Naponta mintegy 50 állat hullik el a Nagybecskerek melletti Farkasdon található PKB Imes sertésfarmján. Mindenütt disznótetemek hevernek az egykori mezőgazdasági óriásvállalat területén, tudatta a Prva TV, amely elborzasztó képeket tett közzé a helyszínről.

„Már nem volt takarmány a disznóknak, nem tudtunk nekik enni adni, ezért az állatok egymást kezdték el felzabálni. Még csontokat is találtunk az ólakban” – mondta a farm egyik dolgozója.

A rettenetes képsorok és az adat, hogy naponta több tíz sertés hullik el a farmon, mint kiderült, csak a jéghegy csúcsa. Kiderült, hogy a dolgozók nem kapnak fizetést, hogy az ottani munkások otthonaiban már az áramot is kikapcsolták a nemfizetés miatt, hogy gyermekeik nem kapnak buszbérleteket… A menedzsment annyit üzent a foglalkoztatottaknak, hogy nincs pénz a béreikre. „Egyszerűen azt mondták, nincs pénz. Magunkra hagytak bennünket. Ez nem normális” – mondják a dolgozók.

A farm vezetője, Milosav Grbić szerint nem felel meg a teljes igazságnak az az állítás, hogy nincs takarmány, de az viszont igaz, hogy nem elegendő és a minősége is hagy kívánnivalókat. „Volt kannibalizmus a disznók között, egymás farkát harapták le, ez a jelenség az élelmezés zavarára vezethető vissza” – mondta.

A PKB Imest a közelmúltban csődeljárás alá vonták. A cég csak a dolgozóknak elmaradt bérek címén több mint 50 millió dinárral tartozik.