Az Ethiopian Airlines repülőgépén, ami közveltenül a felszállást követően zuhant le, több mint harminc ország állampolgára utazott, köztük egy szerbiai, idézi a Reuters hírügynökség a légitársaság közleményét.

Az etióp sajtó közölte, az Addisz-Abebából Nairobiba tartó repülőgépen utazó száznegyvenkilenc utas, illetve a nyolctagú legénység közül senki sem élte túl a katasztrófát.

Lezuhant egy etióp utasszállító gép

149 utassal és 8 tagú személyzettel a fedélzetén lezuhant az etióp állami légitársaság repülőgépe. A gép hat perccel az Addisz-Abeba-i felszállás után, a fővárostól mintegy 60 kilométerre zuhant le, adta hírül a Euronews. A legfrissebb hírek szerint a tragédiát senki nem élte túl. Az etióp kormányfő, Twitter-üzenetben nyilvánított részvétet a hozzátartózóknak.

Az utasok között kenyai, kanadai, etióp, olasz, kínai, amerikai, brit, francia, egyiptomi, holland, indiai, szlovák, osztrák, svéd, orosz, marokkói, spanyol, lengyel, izraeli, belga, indonéz, szomáliai, norvég, szerb, togói, mozambiki, ruandai, szudáni, ugandai és jemeni állampolgárok voltak. Négy személy ENSZ útlevéllel utazott, az ő állampolgárságuk egyelőre nem ismert.