Megtartotta ülését a Nemzetbiztonsági Tanács, amelyet Aleksandar Vučić szerb elnök hívott össze azt követően, hogy Priština elfogadta a dialógusról szóló platformot. Ana Brnabić kormányfő röviden annyit mondott a sajtónak, hogy Szerbia rakciója visszafogott és felelősségteljes lesz, tudósít a Szerbiai RTV.

A Nemzetbiztonsági ülésen részt vett Ana Brnabić, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović miniszterek, Bratislav Gašić, a Biztonsági és Információs Ügynökség vezetője, Milan Mojsilović, és Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója is.

A koszovói parlament tegnap fogadta el szavazattöbbséggel a dialógusról szóló platformot, amely dokumentum Szerbia szerint egyértelműen azt jelenti, hogy Priština nem akarja folytatni a kétoldali tárgyalásokat Szerbiával.

Marko Đurić, a Koszovó iroda igazgatója tegnap azt mondta, hogy Priština nagyon nehéz helyzetbe hozta Szerbiát ennek a dokumentumnak az elfogadásával. Hozzátette, ez volt az utolsó szög, amellyel kitűzték az egyértelmű üzenetet, mégpedig, hogy a párbeszédnek vége.

A koszovói parlament elfogadta a platformot, Ramush Haradinaj pedig hozzátette, Koszovó határai érinthetetlenek, ami azt jelenti, hogy meg fogják óvni Koszovó határait, amelyet 2008. február 17-én meghatároztak, vagyis amikor egyoldalúan függetlennek nyilvánítottáka  tartományt.