Az olasz rendőrség összehangolt akcióban, 150 emberrel fogta el Marco Di Laurót, a nápolyi maffiafőnököt, akit Olaszország második legveszélyesebb körözött bűnözőjeként tartottak számon. A 38 éves maffiózót 2006 óta keresték, egy nő meggyilkolása vezethetett a nyomára.

Két macskájával volt otthon a búvóhelyén, és filmekbe illően éppen a napi tésztáját fogyasztotta Di Lauro, amikor a rendőrök rajtaütöttek. Nem tanúsított ellenállást, nem is voltak fegyverek a férfinél, aki a hatóságok szerint a nápolyi maffia egyik legfontosabb figurája. Az apja, Paolo Di Lauro a Camorra főnöke volt korábban, őt magát pedig már 13 éve próbálták elkapni.

Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter is gratulált a rendőröknek az elfogásért. A nápolyi rendőrség sajtótájékoztatóján azt mondták, valamilyen „szokatlan aktivitás” vezetett el a gyanúsítotthoz. Meg nem erősített hírek szerint ez egy szombati gyilkosság volt, melynek áldozata Di Lauro egyik emberének, Salvatore Tamburrinónak a felesége volt. A hírek szerint a férj még aznap feladta magát, és bár erről nincsenek további részletek, feltehetően ő beszélhetett, tudatta az Index.

Paolo Di Laurót 2005-ben tartóztatták le, azóta vezeti a meggyengült Di Lauro klánt a fia. Amikor a rivális Amato-Pagano klán elszakadt tőlük, legalább 130 maffiózó halt meg a véres leszámolásokban. A most elfogott Marcót csak F4-ként emlegették a családján belül, a kódnév arra utalt, hogy ő az apja negyedik fia. Letartóztatása után most már mind a kilenc Di lauro testvér rácsok mögött van.