Az elmúlt napokban egyre több jel utal arra, hogy a hatalmat igencsak zavarja az országos szintű tüntetéssorozat. Először Szabadkán lehetett először erről hallani, ugyanis Stevan Bakić, a Szerb Haladó Párt szabadkai képviselői csoportjának az elnöke a keddi városi képviselő testület ülésén a szószékről kijelentette, hogy a helyi hatalom követi és listázza a szabadkai Egy az ötmillióból tiltakozó megmozdulás résztvevőit hétről-hétre.

„Követünk benneteket! Tudjuk honnan és mennyi ember érkezik. Tudjuk hány ember jön Zentáról, Topolyáról, Nagybecskerekről, Újvidékről. Nem szégyellitek magatokat, hogy ilyesmire hivatkoztok? Milyen szabadkai polgárokról beszéltek? Ti fogtok felelni azért, ha valami történik a városban, ha ezek az emberek, akik máshonnan jönnek tesznek valamit? Jó nyilvántartásunk van, ne gondoljátok, hogy nincs” – mondta Bakić a szószékről szólva a tanácsnokokhoz.

Szabadkán listázzák az Egy az ötmillióból tiltakozás résztvevőit

Stevan Bakić, a Szerb Haladó Párt szabadkai képviselői csoportjának az elnöke a keddi városi képviselő testület ülésén a szószékről kijelentette, hogy a helyi hatalom követi és listázza a szabadkai Egy az ötmillióból tiltakozó megmozdulás résztvevőit hétről-hétre. „Követünk benneteket! Tudjuk honnan és mennyi ember érkezik. Tudjuk hány ember jön Zentáról, Topolyáról, Nagybecskerekről, Újvidékről.

Maglai Jenő, a Szabadka Polgári Mozgalma képviselőcsoport vezetője válaszában kiemelte, „felesleges a listázás”:

„Egyre többen és többen lesznek a tiltakozásokon. Előbb vagy utóbb akkora tömeg lesz, amelyet már lehetetlenség megállítani. Azt gondoltam, hogy ez egy demokratikus ország és mindannyiunk érdeke az, hogy a polgárok hangot adhassanak véleményüknek, elégedetlenségüknek. Láthatóan még mindig rendőrállamban élünk, ahol figyelik ki jelenik meg, és ki ad hangot az elégedetlenségének – mondta Maglai.

Csütörtökön éjszaka Újvidéken jelentek meg sértő tartalmú, tiltakozásellenes plakátok, amelyeken a következő szöveg áll: Sikerült mindent tönkretenniük, elb.szniuk és szétlopniuk mindent, most pedig sétáltatnak benneteket, mint a marhákat.

Újvidék: Ellepték a várost a tiltakozásellenes plakátok

Sértő tartalmú, tiltakozásellenes plakátokkal ragasztották tele Újvidék központját az éjszaka folyamán, tudósít a 021.rs. A plakátokon a következő szöveg áll: Sikerült mindent tönkretenniük, elb.szniuk és szétlopniuk mindent, most pedig sétáltatnak benneteket, mint a marhákat. A plakátok főként azon az útvonalon találhatók, amelyen az 1 az 5 millióból tüntetés részvevői szoktak sétálni.

A plakátok főként azon az útvonalon találhatók, amelyen az 1 az 5 millióból tüntetés részvevői szoktak sétálni. Az viszont nem látszik rajtuk, hogy ki lehet az ötletgazda, illetve a szerző.

A plakátolók az üres üzlethelyiségek, fák, buszállomások mellett a Nemzeti Színház épületének falára is ragasztottak.

Pénteken Topolyán is hasonló eset történt mint szabadkán, ugyanis a belügyminisztérioum megbízott munkatársa valamennyi résztvevőről portrét készített.

„A tegnapi tüntetésről csak ezekkel a képekkel tudunk szolgálni, de a rendőrségnek többszáz fényképe van rólunk, hiszen a megbízott emberük úgy csattogtatta a fényképezőgépét, mintha háborút folytatna vele ellenünk. Üzenjük, ettől az olcsó játéktól nem ijedünk meg, másik játékba meg reméljük nem kezdenek.” – olvasható a topolyai tüntetés facebook oldalán.