Györe László egyelőre megállíthatatlannak tűnik: azok után, hogy a múlt héten megnyerte az 1,93 millió dollár összdíjazású riói tornát, a héten São Paulóban remekel. Az olasz Giannessi, majd a második kiemelt, tunéziai Dzsaziri legyőzése után péntek éjszaka a kanadai Félix Auger Aliassime ellen nyert egy több, mint kétórás mérkőzésen 6:2, 3:6, 6:3-ra, s bejutott a 618 ezer dollár összdíjazású, 250-es ATP-torna elődöntőjébe.

A négy közé jutásnak köszönhetően Györe tovább növelte a pontjainak a számát a világranglistán, így a napi rangsorban feljött a 32. helyre. Ha megnyeri a tornát, akkor a 27. pozícióra tornázná fel magát a hétfőn kiadásra kerülő, hivatalos ATP-világranglistán.

Györe a negyeddöntőben igencsak megizzadt a kanadai ellen, akit öt nappal ezelőtt a riói döntőben két játszmában győzött le. Az első szettben a zentai teniszező kétszer is elnyerte ellenfele adogatójátékát, így 6:2 arányban az övé lett a játszma. A folytatásban azonban a fiatal, szupertehetségnek kikiáltott kanadai volt a jobb, aki mindjárt egy breakkel kezdett, elhúzott 3:0-ra, s végül 6:3-ra nyerte meg a szettet, s egyenlített.

A jellegezetes Györe-mozdulat: az ég felé mutatás, ahonnan a szülei nézik a mérkőzéseit (forrás: http://www.brasilopen.com.br/)

A döntő játszmában Györének 3:2-nél sikerült elnyernie Auger Aliassime adogatójátékát, s 5:2-es előnyre tett szert. A kanadai nagyon nehezen, két meccslabdát hárítva még szépített, feljött 5:3-ra, de Györe László higgadttan fejezte be a mérkőzést: saját adogatása után, mindössze egy pontot veszítve győzött, s bejutott a legjobb négy közé, ahol a harmadik helyen kiemelt, argentin Guido Pella lesz az ellenfele.