A dubai illetőségű P&O Port ajánlatot tett az Újvidéki Kikötő megvásárlására. Ez az egyetlen olyan kikötő, amely még állami tulajdonban van Szerbiában, tudatta az N1, amelynek a kikötő igazgatója, Aleksandar Milovančev megerősítette, hogy ez az egyetlen beérkezett ajánlat a cégre.

„Már második alkalommal jöttek hozzánk Dubaiból. Ugyan még van elvi lehetőség arra, hogy valaki a vételi ajánlatát postán juttassa el, de már a feladás határideje is lejárt” – mondta az igazgató.

A vételi ajánlatról részletes adatokkal csak a gazdasági tárca rendelkezik, amely kedden fogja hivatalosan is felnyitni az ajánlatot tartalmazó dokumentációt.

Az arab cég volt az egyike annak a 12 érdeklődőnek, akik jelezték, hogy szívesen megvennék az újvidéki kikötőt, azonban, amikor tavaly szeptemberben a tárca kiírta a 15.98 millió eurós versenypályázatot, senki sem jelentkezett vételi ajánlattal.

Az új versenypályázatot tavaly decemberben írták ki, akkor már 7.99 millió eurós vételárral. Mivel nem volt érdeklődő, három ízben is meg kellett hosszabbítani a kiírás határidejét.