Először állt a kamerák elé az a két férfi, akiknek vallomása alapján a Leaving Neverland című botrányos dokumentumfilm készült, írja a Euronews. Wade Robson és James Safechuck Michael Jacksonhoz fűződő viszonyáról vallott, állításuk szerint gyermekkorukban a popsztár szexuálisan zaklatta őket – az énekes állítólag mindkettejüknek ugyanazt mondta, nevezetesen: „még sosem csinált ilyet, ő neki az első”.

A dokumentummozit a Sundance Filmfesztiválon mutatták be.

„Wade volt a védelem első tanúja, a kulcstanú, amikor 2005-ben robbant a botrány és jött a tárgyalás. Abszolút meg volt győződve arról, hogy semmi sem történt. Megköszöntem, hogy tanúskodott. Valami olyat mondott, ez a legkevesebb, amit tehettem. A nagybátyád csodálatosan viselkedett velem. És akkor most hirtelen homlokegyenest megváltoztatja a történetet, egy konkrét forgatókönyvet követve. Nem tudom, pontosan mi az új sztori, de három-négyszer biztos, hogy megváltoztatta már” – mondta Taj Jackson, a néhai popsztár unokaöccse.

„azt mondta, hogy ha bárki megtudná, hogy mi csináltunk, mindketten börtönbe megyünk” -hangzik el a filmben.

„Én úgy tekintek erre az egészre, hogy védjük az öcsénket, de az igazat mondjuk, és azt akarjuk, hogy az emberek az igazat tudják meg. Fel nem foghatom, hogyan tud egy filmes dokumentummozit csinálni anélkül, hogy velem, vagy bárki más családtaggal beszélne, olyanokkal, akik jártak Neverlanden, és akik az igazat, a tényeket mondják. Amelyek teljességgel szembemennek azzal, amiről ez a mostani film szól” – mondta Marlon Jackson.

A “Leaving Neverland”et két részben, március elején vetíti le az HBO.