Brus község polgármestere, Milutin Jeličić, akit titkárnője, Marija Lukić egy évvel ezelőtt szexuális zaklatással és tiltott nemi cselekedet elkövetésével vádolt meg, benyújtja lemondását – adta hírül a Blic napilap internetes kiadása péntek délután. Milutin Jeličić döntését a Szerb Haladó Párt nyomására teszi meg – állítja a Blic.

A TV Prva február 27-én este egy beszélgetést is leközölt az áldozattal, de ezt a Kopaonik keleti részén, 429 magasságban lévő község lakói nem nézhették mivel a műsor ekezdésével a kábeltelevíziós szolgáltatás is megszakadt a szerbiai község területén, s csak febuár 28-én reggel folytatódott. A különböző közösségi oldalakon megjelent hozzászólások szerint szándékosan szakították meg a műsor sugárzását.

A kábeltelevíziós jel megszűnése után mintegy harminc brusi polgár gyűlt össze a községház előtt és siípolással, illetve a Prva Tv-n sugárzott műsornak a mobiljukon történő közvetítésével elégedetlenségét fejezték ki a kultúrházban történt „áramszünet”, illetve a kábeltelevíziós jel megszakítása miatt.

Fotó: N1