Megdöbbentő dolgot tapasztaltak a közlekedési rendőrök vasárnap egy rutinellenőrzés során, amikor Nagykikinda és Basahíd között megállították a belgrádi Lasta vállalat emeletes buszát, amit ki is zártak a forgalomból, tudósít a Kurir.

A rendőrök szó nélkül maradtak, miután kiderült, hogy az autóbuszt T.A. 31 éves hölgy vezeti, aki nem rendelkezik D kategóriás jogosítvánnyal.

– Az autóbusz, amit a közlekedési rendőrök délelőtt fél tízkor állítottak meg, a Belgrád-Szabadka közötti vonalon közlekedett menetrend szerint. A járműben bent ült a sofőr is, az 59 éves R.N., valamint hat utas. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a busz nem volt megfelelő műszaki állapotban, ugyanis törött volt a szélvédője, és a rendőrök azt is észrevették, hogy a tachográf adatait is manipulálták – tudta meg a Kurir a nagykikindai rendőrségtől.

A nagykikindai rendőrség feljelentést tesz T.A. és R.N. ellen, mert felmerült a gyanú, hogy több szabálysértést is elkövettek. Az utasokat biztonságban eljuttatták a nagykikindai pályaudvarra, a buszról pedig levették a rendszámtáblákat és kizárták a forgalomból.

A nyitókép illusztráció.