Szabadlábra helyezték Aleksandar Marinkovićot és Igor Novakovićot, akiket azzal gyanúsítanak, hogy felgyújtották Milan Jovanović vrčini újságíró házát.

A második alapfokú ügyészség a Cenzolovka oknyomozó portál kérdésére azt válaszolta, hogy a továbbiakban már nem indokolt a gyanúsítottak előzetes fogvatartása. Ugyanakkor az ügyészség Grocka község polgármestere esetében pénteken az előzetes letartóztatás meghosszabbítását kérte.

Marinkovićot azzal gyanúsítják, hogy december 12-én éjjel két Molotov-koktélt dobott Jovanović családi házának garázsára. A tűz átterjedt az egész épületre, az újságírót, aki rossz egészségi állapota miatt gyógyszereket szed, felesége mentette ki – tudatja a Cenzolovka.

A nyomozati anyag tanúsága szerint Marinković a bűncselekményt Bojana Cvetković Šijacki énekesnővel közösen követte el, akit időközben fél évi háziőrizetre és ötvenezer dináros pénzbüntetésre ítéltek, miután beismerte tettét és alkut kötött az ügyészséggel.

Igor Novakovićot azzal terhelik, hogy ő adta a pénzt Marinkovićnak, hogy gyújtsa fel az újságíró házát.

Az ügy négy gyanúsítottja közül így csak Dragoljub Simonović, Grocka község polgármestere maradt őrizetben, a gyanú szerint ő volt a gyújtogatás megrendelője. Őt január 25-én vették őrizetbe, az ügyészség pedig a harminc napos vizsgálati fogság meghosszabbítását kérte.

A Cenzolovka az ügyészségtől azt az információt kapta, hogy még mindig nem történt meg a tanúk kihallgatása és nem fejeződött be a bizonyítási eljárás sem.

Nyitókép: Perica Gunjić / Cenzolovka