Györe László pályafutásának legjobb eredményét ért el azzal, hogy bejutott a Rióban zajló, 1,9 millió dollár összdíjazású, 500-as salakpályás torna elődöntőjébe: a világranglista 90. helyén álló teniszező a negyeddöntőben 6:4, 7:5 arányban nyert a húszéves, norvég Casper Ruud ellen. Györe a második játszmában 5:2-es hátrányba került, de öt játékot nyert zsinórban, így bejutott a legjobb négy közé.

A negyeddöntős győzelemnek köszönhetően Györe a riói tornán 180 pontot gyűjtött, s ennek köszönhetően a hétfőn megjelenő legfrissebb világranglistán a 60. hely környékére tornázza fel magát, ami pályafutásának legjobb helyezése.

Györe szemszögéből nézve, jobb kezdést elképzelni sem lehetett volna a negyeddöntőben, ugyanis a világranglista 90. helyezettje azonnal elnyerte a norvég játékos adogatójátékát, s nagyon gyorsan 2:0-s előnyre tett szert. Ezt azonban nem sikerült sokáig megőriznie, mert a negyedik játékban Casper Ruud breakelt, s egyenlített (2:2). Az újabb breakre a hetedik játékig kellett várni, amikor Györe break-labdához jutott, s azt azonnal ki is használta, majd megnyerte a saját adogatójátékát (5:3). A zentai játékos 5:4-es vezetésnél nullára nyerte a játékot, így negyvenegy percnyi küzdelem után 6:4 arányban az övé lett az első játszma.

A folytatás Casper Ruudnak sikerült jobban, ugyanis a második szett elején elnyerte Györe adogatójátékát, s mindössze tíz perc után 3:0-s előnyre tett szert. A norvég 4:2-es vezetésénél Györe kétszer is break-labdához jutott, azonban Ruud mindkettőt hárította, s végül megnyerte a játékot (5:2). Györe azonban nem csüggedt: előbb megnyerte a saját adogatójátékát, majd 5:3-nál egy breakelt, majd pedig 15:30-ról fordított a tizedik játékban, és egyenlített (5:5). Ez teljesen megzavarta Casper Ruudot, Györének pedig új lendületet adott, s a zentai játékos a tizenegyedik játékban is elnyerte ellenfele adogatójátékát, így a játszma és a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott. Ezt az alkalmat nem is szalasztotta el, s a második mérkőzéslabdát kihasználva bejutott a riói torna elődöntőjébe!