Novak Đoković lett 2018 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje. A szerb teniszező negyedik alkalommal – 2012, 2015, 2016 után – vehette át a díjat, amelyet minden évben a megelőző év kiemelkedő sportolói kapnak: az idei díjkiosztót Monte-Carlóban rendezték. Đoković olyan sportolókat előzött meg, mint a két labdarúgó, a francia Kylian Mbappé és a horvát Luka Modrić, a kosárlabdázó LeBron James, a Formula-1-es versenyző Lewis Hamilton, valamint az atléta Eliud Kipchoge.

A férfi teniszezők világranglistáját vezető Đoković tavaly Wimbledonban és a US Openen is győzött, mielőtt idén az ausztrál nyílt teniszbajnokságon diadalmaskodott.

A nőknél az amerikai szertornász, Simone Biles lett az első, aki 2018-ban az első nő lett, aki valamennyi szeren világbajnoki címmel büszkélkedhet.

A fogyatékkal élő versenyzők legjobbja a szlovákok sízője, Henrieta Farkašová lett, aki a paralimpián hat érmet szerzett. Az életműdíjat Arséne Wenger, labdarúgóedző vehetett át, míg az év visszatérője a golfozó Tiger Woods lett.
Laureus-díj, 2018:
az év férfi sportolója: Novak Đoković (szerb, tenisz)
az év női sportolója: Simone Biles (amerikai, torna)
az év csapata: francia férfi labdarúgó-válogatott
az év áttörése: Oszaka Naomi (japán, tenisz)
az év visszatérése: Tiger Woods (amerikai, golf)
az év fogyatékos sportolója: Henrieta Farkašová (szlovák, alpesi sí)
az év extrémsportolója: Chloe Kim (amerikai, hódeszka)