Németországban, egy súlyos közlekedési balesetben vesztette életét Šaban Šaulić népdalénekes, tudatta az N1.

A baleset Bielefeld közelében, Gütersloh településnél történt: két autó ütközött, majd az ütközés következtében mindkettő lerepült az útról. A baleset miatt az autópályán Bielefeld és Dortmund között öt órán át szünetelt a forgalom.

A baleset helyszíne. Forrás: westfalen-blatt.de

A népdalénekes nem hivatalos értesülések szerint egy sofőrrel és esküvői komájával utazott – éppen a reptérre tartottak, amikor a baleset történt. Šaban Šaulićot kórházba szállították, azonban a kórházban belehalt sérüléseibe.

A német rendőrség közleménye ugyan nem tartalmazza az áldozatok nevét, de annyit megtudhatunk belőle, hogy a baleset vasárnap reggel 7 körül történt. A Mazda 6-os gépjármű az autópálya azon részén, ahol építkezés miatt nehezebb közlekedni, belehajtott abba a Seat Ibizába, amelyben az énekes utazott. A Mazda 34 éves vezetője könnyebben sérült; az autót ittasan, jogosítvány nélkül vezette. Az ütközés ereje akkora volt, hogy mindkét vezető elvesztette uralmát a jármű felett és a kerítésbe csapódott. A Seat mindhárom utasa súlyosan sérült, az anyósülésen utazó személy a délelőtt folyamán a kórházban életét vesztette, olvasható a német rendőrség közleményében.