A Szerződés a néppel címet viselő megállapodás, amelyet az ellenzék állított össze, hihetetlen hülyeségek tárháza, a polgárok meg annyit sétálnak és tiltakoznak, amennyit akarnak, de nem fogjuk megengedni, hogy erőszakot alkalmazzanak – jelentette ki Aleksandar Vučić.

„Elolvastam azt a megállapodást, ahogyan azt a korábbi szerződést is a néppel, amelynek legalább valami értelme volt amellett, hogy mindenféle hazugság volt benne. Et a mostani szerződés üres váz, nincs semmilyen tartalma” – mondta a szerb államfő, aki azt is hozzátette: a müncheni biztonságpolitikai fórumon tartózkodik, sokkal fontosabb dolga is van annál, mint hogy „Đilast, Jeremićet és Obradovićot” véleményezze, akik különben sem fogják őt soha választásokon legyőzni.

A polgári tiltakozásokról szólva az államfő elmondta, hogy Szerbiában legalább nincs káosz, nem úgy, mint egyes államokban, ahol „betört fejeket is látni”. Vučić meglátása szerint demokratikusan kell viszonyulni a másként gondolkodókhoz. „Mi ezt nagyon jól tesszük, sokkal jobban, mint számos európai országban teszik” – tette hozzá a szerb államfő, tudatta az N1.