A polgárok különböző dolgokat kérnek Aleksandar Vučićtól, méghozzá levélben, amelyeket a szerbiai látogatása során adnak át neki, írja a Novosti.

A levélben a legtöbb esetben a következő kérés áll: adjon az elnök munkát, új utakat, tehenet, birkát, hogy el tudják tartani a családjukat.

D.M. azt kérte az elnöktől, hogy segítsen neki és férjének abban, hogy szülőkké válhassanak, három sikertelen méhen kívüli megtermékenyítésen vannak ugyanis túl, ami több tízezer eurójába került és nincs már több pénzük. Ő csak egy a több mint tízezer polgár közül, akik levélben kérnek segítséget Vučićtól.

A Novosti azt írja, hogy az elnök az országlátogatása alkalmával rengeteg levelet kapott, egyeseket kibontott már útközben, a többit pedig munkatársai olvassák el és mindre válaszolnak is.

A kérések között olyan is van, amelyben a feladó arra kéri az elnököt, hogy törlessze a villanyáram tartozását.

A Novostinak az elnökségben azt mondták, hogy a felvetett problémák mintegy 20 százalékát tudják megoldani. Így kap majd támogatás a vranjei nő, aki gyermeket szeretne, de egy másik házaspár is, akik pedig örökbe fogadni szeretnének, de eddig nem sikerült nekik.

Fotó: Pixabay, illusztráció