Folytatódik a palicsi sétány kikövezése, erről győződhetnek meg azok, akik a napokban kilátogatnak a Palicsi-tó környékére. A meglévő kikövezett sétány mindkét oldalán – a Vigadótól a vitorlás klubig, valamint a másik oldalon a mólók irányában felszedték a betont és elkezdték a munkálatokat. Ezeket a munkálatokat még tavaly őszre tervezték, de csak most folytatódtak.

Remélhetően szebb munkát adnak majd át, mint amit tapasztaltunk a régi meteorológiai mérőműszereket tartalmazó torony felújítása után. A torony 2017-ben még „rendesen” be volt festve, mint azt a levédett képen láthatjuk,

pillanatnyilag viszont úgy „fest” mintha egy ötéves gyermekre bízták volna a felújítási munkálatokat.

 

 2018 áprilisában Tripolszki Tímea, a Palicsi Park Kft. igazgatóhelyettese a palicsi beruházásokról szólva elmondta, hogy a Nagypark fejlesztésére 2017-ben 8,5 millió dinárt, 2018-ban pedig 50 millió dinárt nyert a Palicsi Park Kft. a nagyberuházási igazgatóság pályázatán. Ebből a pénzből tervezték folytatni a sétány kikövezését, a sétautak kiépítését, valamint a padokat, szemeteseket és a közvilágítást is ebből a pénzből biztosították – nyilatkozta akkor a Magyar Szónak.

Valószínűleg a torony felújítását is ebből a pénzből finanszírozták.

Önök mennyit fizettek volna ezért a felújításért?