A szerb kormány csütörtökön elfogadott határozata, amely szerint az influenza-járvány miatt Közép- és Dél-Szerbiában meghosszabbítják a téli szünetet, Vajdaság esetében azt jelenti, hogy a tartományban hétfőtől, február 18-tól felfüggesztik a tanítást az oktatás az általános- és a középiskolákban, s a tanítás február 25-én folytatódik. Mivel február 15. állami ünnep, így Vajdaságban péntektől egészen február 25-ig nem lesz oktatás az általános- és középiskolákban!

Azért nem vagyunk ebben biztosak, mert, habár a tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkárság honlapján ez az információ szerepel, pár perccel korábban a Dnevnik napilap érdeklődésére ugyanez a – Nyilas Mihály által irányított – titkárság közölte, Vajdaságban nem lesz egyhetes szünet az influenza-járvány miatt, mivel hozzájuk nem érkezett egyik iskolából sem olyan információ, hogy nagyon sokan betegek, s emiatt fel kellene függeszteni az oktatást.

FRISSÍTÉS: A Dnevnik honlapján kijavították a cikket, így már biztos: február 18. és 24. között a vajdasági iskolákban nem lesz tanítás.