A két gyilkoság elkövetésével gyanúsított Edin Gačićot kedden Bosznia-Hercegovina területén lelőtték – erősítették meg a hírt az N1 Televízió szarajevói szerkesztőségének. Gačić tűzpárbajba keveredett a rendőrség embereivel, s életét vesztette. A lövöldözés során a belügyminisztérium egyik munkatársa könnyebb sérülést szenvedett. Az N1 Televízió híre szerint a helyszínelés ezekben a percekben is még zajlik.

Edin Gačić 2017-ben szabadult a börtönből, ahol húszéves büntetését töltötte emberölésért, a büntetés kétharmadát ülte le.

A szarajevói sajtó jelentései szerint Edin Gačić az 1992–1995-ös boszniai háború idején az ott harcoló mudzsahed harcosokhoz tartozott, 1998-ban egy korábbi társát, 2002-ben pedig saját anyját gyilkolta meg.

A rendőrség gyanúja szerint a férfi a múlt héten egy délkelet-boszniai kisváros zöldségesét, valamint egy közeli település rendőrét is megölte. A helyi sajtó beszámolói szerint a hír pánikot keltett az országban, sokan iskolába sem engedték a gyerekeiket, mert attól tartottak, hogy a gyilkos, Edin Gačić véletlenszerűen választja ki áldozatait, így mindenki veszélyben van.