Újra hívható a törökbecsei mentőszolgálat telefonszáma, miután egy ideig tartozás miatt kikapcsolták azt. A törökbecsei önkormányzat szerint megoldották a problémát és a telefonszámok újra elérhetőek. A mentőket újra a 194 vagy a 023 771 124-es, illetve a  023 773 600-as központi számon lehet elérni.

A Vajdasági Kutató-Elemző Központ (VOICE) korábban arról írt, hogy kedd délután kikapcsolták a mentők telefonszámát, adósságaik miatt, emiatt az ott dolgozók a közösségi oldalakon arról értesítették a helyieket, hogy a mentőszolgálatot egy ideiglenes telefonszámon, a 060 0809413-as mobilszámon érhetik el, írja a VOICE.

Ez sajnos nem az első alkalom, hogy ebben az egészségügyi intézményben kikapcsolják a telefonvonalakat, de az első alkalom, hogy a 194-es szám sem elérhető több mint 25 ezer törökbecsei és környéki lakos számára.

A törökbecsei egészségház 427 napja folyamatosan blokád alatt van, 122 millió dinárral zárolták a számlájukat, a legnagyobb követelő pedig a Feniks gyógyszerszállító vállalat.

A VOICE forrása szerint az intézmény tudta, hogy a telefonvonalakat kikapcsolják majd, mégsem tettek semmit, hogy ez ne történjen meg.