Sok embernek szerencséje lehet, mert többször is megünnepelheti az Újévet: január 1-én a nemzetközit, 13-án a pravoszlávot, február 5-én meg a kínait. A kínai állatöv ezt az évet a Disznó évének, pontosan a Föld Disznó évének nevezi, de sokan a Vaddisznó évéről beszélnek. A Disznó évét a Kutya éve előzte meg és a Patkány éve fogja követni. A ciklus 12 évenként indul újra, így a Disznó évei: 1935, 1947, 1959, 1974, 1983, 1995 és 2007 voltak és a következő 2031-ben lesz.

A kínai csillagjóslás szerint a bekövetkező események jelenünkben gyökereznek, de a múlt is nagyban befolyásolhatja őket. Fontos szerepet játszik a születésünk pillanata, ami a múlt alapvető forrása.

A kínai horoszkópnak három megközelítése van: az állatjegy, az útitárs és az elem. Valamennyi  kínai állatövi jegy külön rendszert alkot. A Disznó éve kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel ez zárja le az állatévek sorát, de mindenki számára kedvező lehetőségeket hordoz, hiszen a disznót egyszerű, őszinte és bátor állatnak tartják. Így a disznójegyű embert is egyszerű gondolkodásmódúnak tartják, aki az egyensúly betartására törekszik. Egy ilyen ember karizmatikus, önzetlen, néha egoista és lassú észjárású, de idealista, akinek sok ismerőse és barátja van és hűséges párkapcsolatban él.

Mit hoz a Disznó éve?

A Disznó éve általában szerencsét és boldogságot hoz, de jó pénzkereseti lehetőséget is nyújt. De ez a kínai állatövi jegy nem lesz mindenki számára túl jó. Hogy valakinek mit hoz a Disznó éve, az attól függ, milyen másik zodiákus állatévben született. Itt persze nem tudunk minden állatévre kitérni, ezért hadd említsük csupán a Disznó év hatását a Ló évében születettekre.

Aki a Ló évében született, annak az év folyamán nézeteltérésekre kell számítania  párkapcsolatában vagy a családban. De a munkahelyén is megszűnhet a sikersorozat. Az ilyen emberek ezért sokszor dühösek lesznek, komoly pénzügyi problémáik keletkezhetnek, és ezért óvatosságra lesz szükségük, amiért nem ajánlatos túl sok új feladatot vállalniuk. A Disznó éve azonban azt is jelzi, hogy kemény munka mellett is számíthatunk szakmai előrelépésre.


Nyitóképünk illusztráció (Fotó: chinesenewyear2019.com)