A rendőrség azonosította azt a két fiatalembert, akik szombaton Belgrádban sajátkezűleg fabrikált akasztófával sétáltak a tüntetésen, tudta meg a Szerbiai RTV. A közvélemény nagy felháborodása miatt a rendőrség vasárnap nyomozást indított és azonosította a fiatalokat.

Ana Brnabić kormányfő tegnap azt nyilatkozta, hogy az ellenzék egy része egyáltalán semmilyen álláspontot nem tart tiszteletben, és mivel nem tudnak a kormány eredményeire reagálni, csak ilyen módszerekhez folyamodnak.

– Nehéz hétvége van mögöttünk. Szombaton akasztófák jelentek meg az utcán, a tehetetlenség agresszióba megy át. Nagyon nehéz ilyen körülmények között dolgozni. Tegnap akasztófák voltak az utcán, ma pedig teljes harci felszerelésben fenyegetik Aleksandar Vučić elnök fiát, nyilatkozta Brnabić a Pink Televíziónak.

Az akasztófa, valamint az elnök fiának megnyegetése és a közmédia épülete előtti akció miatt, amikor azt üzenetekkel ragasztották tele, a közösségi oldalakon nagy volt a felháborodás a polgárok részéről, tudósít a SZRTV.

Biljana Popović Ivković, a belügyminisztérium államtitkára megerősítette, hogy azonosították az akasztófát hordozó fiatalokat, akik a Dveri és a Szövetség Szerbiáért mozgalom szimpatizánsai. A Pinknek nyilatkozva az államtitkár elmondta, a fiatalokat kihallgatják.