Délvidéki Ifjúsági Találkozót tartottak szombaton a zentai Beehome Közösségi Házban a magyarországi Háló Mozgalom szervezésében.

Az eseményt a tavaly Adán megszervezett háromnapos Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozó előzte meg, melynek száz résztvevője volt. A szervezők elmondták, hogy ez buzdította fel őket, hogy most újra szervezzenek egy egynapos találkozót, délvidéki résztvevőkkel.

Burány Mária főszervező kiemelte, hogy manapság nagyon fontos a fiatalokat egy közösségbe hozni: „Akik eljöttek a találkozóra, azokon azt vettem észre, hogy örülnek, hogy részesei lehetnek ennek. A mi célunk az, hogy próbáljuk összefogni a teljes délvidéki magyar fiatalságot, és úgy érzem, hogy eddig jó úton haladunk” – jelentette ki Burány Mária.

A találkozó fő témája ezúttal a közösség, illetve a közösségbe tartozás volt, a szervezők elmondták, hogy próbáltak minden programot ehhez igazítani.

A Háló a katolikus egyházhoz kötődő civil kezdeményezés, mely a kapcsolatok fontosságát hirdeti

Burány Ildikó, aki szintén egyike a főszervezőknek kiemelte, hogy elsősorban olyan játékokat játszottak, amik segítettek a fiataloknak abban, hogy jobban megismerjék egymást: „Az egész találkozó folyamán kiscsoportos beszélgetésekre is sor került, szintén az okból, hogy minél közelebbről megismerjék egymást. Emellett talán a találkozó fő programja Balcsák Szilárd atya előadása volt” – tette hozzá Burány Ildikó.

A szombati eseményen mintegy ötvenen voltak. Fúró Andor már ötödik alkalommal vett részt Háló találkozón: „Fontosnak tartom a közösségi létet, és a kapcsolatok, ismeretségek kialakítását. Úgy gondolom, hogy ezek gazdagítják az ember életét. Ezt várom a találkozótól: minél több ismeretséget, meg persze az előadásra is kíváncsi vagyok” – mondta.

A szervezők kiemelték, hogy a rendezvény lényege egy hármas találkozás: önmagunkkal, egymással és Istennel. Emellett arra buzdítják a fiatal résztvevőket, hogy a találkozón szerzett élményekkel gazdagítsák saját helyi közösségüket is.

(B.L.)