Nagy a tétje az európai parlamenti választásnak – mondta Pásztor István, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetég elnöke a Szabadkai Magyar Rádió műsorában.

„Az Európai Unió az utóbbi évtizedekben felgyülemlett problémákkal küzd, ezekhez még a migrációs válság is társult. Noha sokan azt hangoztatják, hogy a kampány még nem kezdődött el, az európai nagyvárosokban zajló tüntetések mind a választási kampány részei. Az a legfontosabb, hogy a vajdasági magyarság érdekei is érvényesüljenek, amiért Deli Andor dolgozott az elmúlt ciklusban is. Ez Szerbiának is hasznára válik.” – mondta Pásztor, aki nem zárta ki, hogy tavaszra előrehozott választás lesz Szerbiában. Szerinte ez annak a jele, hogy a koszovói kérdés nem halad a megoldás irányába.

„A VMSZ felkészült a voksolásra, de nem várja. Az embereket egyre nehezebb meggyőzni, hogy kimenjenek szavazni” – mondta a politikus, aki szólt a Belgrád-Budapest gyorsvasútról is, amely esetében az idén megkezdődnek a kivitelezési munkálatok, a vasútvonal 2023-ban készülhet el – írja az rtv.rs.