A szabadkai V. Izabellát és barátját, valamint kutyájukat, egy amerikai staffordot kangalra emlékeztető kutyák támadták meg a kelebiai erdőben. A támadást a kutyák tulajdonosa csak nézte, majd a legkisebb kutyát ölbe kapva autóba ült és elhajtott. Izabellát és barátját pedig tovább marcangolta két nagytestű kutya.

V. Izabella sérülései

Izabellán hat harapást ejtettek, ebből kettő mély, a férfit pedig szintén több helyen megharapták. A kutyának csak a lába sérült meg, azt ellátták az állatorvosok, de életét tulajdonképpen Izabella, illetve a kutya ruhája mentette meg, amit teljesen letéptek róla a megvadult állatok, írja a Blic.

— Lara kutyámat sétáltattam egy barátom társaságában. Póráza volt, világító nyakörve és kis ruhája. Már kezdett sötétedni, amikor visszaindultunk az autóhoz, ekkor hallottam meg a mély hangú kutyugatást. Megálltunk és néhány másodperccel később megjelent egy hatalmas kutya. Azt hiszem kangal volt, amit a törökök a farkasok ellen, és harcra használnak, sajnos. Nem volt füle, mögötte pedig még két kutya volt. Megindult felénk én pedig azonnal átöleltem Larát. Ebben a pillanatban megjelent egy dzsip, világított négy reflektora. Egy férfi ült az autóban, le voltak engedve az ablakai én pedig ordítottam: Csinálj már valamit! A kutyák nem az én kutyámra, hanem rám és a barátomra támadtak – mesélte a Blicnek Izabella.

A férfi nem tett semmit. Amikor Izabella panaszkodott, ordított, hogy harapják, a férfi csak annyit mondott nem akarnak ők semmit, majd felkapta a legkisebb kutyát és elhajtott. A másik két kutya ott maradt, és tépte őket.

— Én feküdtem a kutyámon, míg a két kutya engem hátulról harapott, a barátom pedig előről védett. Egy pillanatban kirántották a kutyámat alólam, ezt kihasználva faágért nyúltunk és megindultunk rájuk. Egyik kutyának sem volt nyakörve és szájkosara sem.

Miután sikerült elzavarni őket előbb Larát vittük állatorvoshoz, aztán mi mentünk a mentőállomásra. Mindannyiunk számára nagyon nagy sokk ez. Lara is stresszhatás alatt van, mi is. A kutyák a kisebbik baj. A tulajdonosukkal van baj, akinek semmilyen hatalma nincs az állatai felett, hiszen amikor felfogta mi történik, elszökött. A kutyám helyett egy gyerek is lehetett volna az erdőben. Nem tudok megbékélni a ténnyel, hogy a tulajdonos így viselkedett – mesélte Izabella a Blicnek.

A rendőrség nyomoz

V. Izabella még aznap este jelentette a rendőrségen a történteket. A Blic nem hivatalos értesülései szerint vannak nyomok, amelyek gyorsan elvezetnek majd a tulajdonoshoz is.

Nyitókép: Illusztráció

Fotó: Biljana Vučković, Blic