A családok éve volt 2018, a külhoni magyar családok azonban csak most kaphatják majd meg az ennek alkalmából összeállított ajándékcsomagot – legalábbis erre utal az, hogy a megrendelési szerződést csak most, január legelején írta alá az ajándékozó, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint bruttó 120 millió forint keretösszegű szerződést kötött az állami tulajdonban lévő társaság a Promobox Reklámügynöki Kft.-vel, tudatta az mfor.hu.

Az Alapkezelő mintegy 6000 ajándékcsomagra tart igényt. A csomagok (legalábbis a pályázati kiírás szerint) öt terméket fognak tartalmazni. A csomagokat Szlovákiába, Ukrajnába, Romániába és Szerbiába kell eljuttatni.

A csomagokat kifejezetten a legkisebb gyermekek számára hasznos termékekkel kívánják megtölteni, így többek között kerülhet bele: anyatej tároló/itató-pohár szett, babafésű és hajkefe, rágóka, fogdörzsölő, kis plüss nyunyó kendővel, láblenyomat levevő szett, babatakaró, orrszívó porszívó vagy rágható könyv.