Vlagyimir Putyin, Oroszország elnökének gépe ma a délelőtti órákban érkezik meg a Nikola Tesla repülőtérre. A régóta emlegetett látogatáson több mint 20 együttműködési megállapodást ír majd alá a két állam képviselője, de politikai kérdésekről is tárgyalnak, elsősorban Koszovóról, amelynek kapcsán Putyin elmondja majd álláspontját.

Putyint a repülőtéren Aleksandar Vučić szerb államfő várja majd, amelyet követően a két elnök Belgrád felszabadítóinak temetőjében koszorúz majd. Az ünnepi fogadást a Szerbia Palota előtt tartják 12.45 órakor, ezt követően kerül sor a hivatalos tárgyalásokra.

Először a két ország elnöke beszélget egymással, ezt követően kerül sor arra a plenátis ülésre, amelyen a két ország képviselői aláírják az együttműködési megállapodásokat. Itt veszi majd Aleksandar Vučić Putyintól az Alekszandr Nyevszkij érdemrendet is.

A két elnök 18 óra után a Szent Száva templomhoz látogat el, itt várja majd az orosz elnököt a támogatói tömeg is, amelyről a sajtó több alkalommal is írt az elmúlt napokban, és amelyen állítólag mintegy 70 000-en lesznek.

Putyin látogatása alkalmával a legmagasabb biztonsági készültség van érvényben.

Az orosz elnök legutóbb 2014-ben járt Szerbiában, Aleksandar Vučićtyal pedig tavaly október 2-án találkozott Moszkvában.