Január 14-i végzéssel bezárt a szabadkai melegedő. 15-én délelőtt még kaptak reggelit a rászorulók a szabadkai melegedőben, de azt követően a működtetők kénytelenek voltak bezárni a Gaj utcában a Caritas helyiségeiben működő menhelyt.

Nem hivatalos információk szerint a város nem indokolta meg a döntést, a Vöröskereszt és a Caritas pedig kénytelen a határozattal összhangban eljárni.

Az előző években is volt példa arra, hogy több alkalommal bezárták, majd újra kinyitották a melegedőt. Feltehetően azért döntött így a város, mert nincsenek extrém fagyok. Remélhetőleg az idén is újra megnyitják, amennyiben rosszra fordul az időjárás.

Próbáltuk elérni az illetékest a szabadkai önkormányzatban, Ilija Đukanović szociális ügyekkel megbízott városi tanácstag azonban 24 órával a kérvényünk elküldését követően sem válaszolt kérdésünkre, miért döntöttek úgy, hogy bezárják a melegedőt.

Szerdán és csütörtökön hajnalban -1, -3 Celsius-fok között volt a legalacsonyabb hőmérséklet. Az előrejelzések szerint a mai extrém magas 12 Celsius-fokos hőmérséklet azonban nem tart sokáig, holnap már legfeljebb 5 Celsius-fok lehet, a hétvégén és a jövő hét elején pedig nulla Celsius-fok körül alakulnak a maximumok és havazás várható.

A melegedőt 2018. december 20-án nyitották meg, január elején a 25 ágyból 21-en aludt valaki.

Fotó: Pannon RTV