Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre, tudósít a Pannon RTV.

Csőke János tartózkodott egyedül otthon, aki az udvaron rosszul lett. A kiérkező mentősök azonnal ellátták és kórházba szállították, de ott nem sokkal később elhunyt. Halálának pontos oka egyelőre tisztázatlan.

A lángok a kazánházban csaptak fel. A tűz gyorsan terjedt. A szomszédok egy robbanásszerű hangot is hallottak.

— Mire hazaértem az egész ház égett, az egész ház lángban állt, apukám volt maga otthon, aki szegény ma már nincs köztünk, sajnálatos módon. De konkrét okokat még nem tudok semmit, az orvosok sem mondtak még semmit, nem adták ki a kórházból, magyarázta Csőke Ferenc, az elhunyt fia.

A kishegyesi és topolyai tűzoltó egységek is a helyszínre siettek, megfékezték a lángok továbbterjedését, de a tetőszerkezet és a kazánház teljesen leégett. A családtagok, rokonok és önkéntesek megkezdték a munkát az épület tetőszerkezetének a helyreállításán. Kishegyesen rövid időn belül ez már a második tűzeset.

A nehéz helyzetben minden jó szándékú támogatás sokat jelenhet Csőkééknek. A család az anyagi jellegű támogatásokat a következő bankszámlaszámon fogadja: Csőke Ferenc, 275-0021122265414-77, Societe Generale Bank.